Etsi tuotteista

Yrttiapteekki.com - luontaistuotteet verkosta
Rekisteröidy ilmaiseksi
Kirjaudu
TUOTTEET
Laihdutus
Kehonpuhdistus/Detox
Hengitys
Ihonhoito
Kivunlievitys
Hieronta
Verenpaine
Kuulo
Hampaat
Vatsan toiminta
Yleisterveys
Vireys, vastustuskyky
Miehille
Teet
Teemukit
Vaihdevuodet
Nukkuminen
Frantsila
ARTIKKELIT
Tyrnistä kosmetiikassa
Punainen Tee ja kolesteroli
Vihreä Tee ja laihdutus
Vihreä Tee ja osteoporoosi
Vihreä Tee ja stressi
Glukosamiini ja nivelkipu
Glukosamiini ja nivelet
Glukosamiini ja nivelrikko
Nivelten kuluminen
Nivelten naksuminen

YLEISTÄ TYRNISTÄ KOSMETIIKASSA

Tyrni on marja, joka sisältää lähes kaikkia ihmisen tarvitsemia hivenaineita, kivenäisaineita ja vitamiineja. Tyrniä on kasvanut Suomessa jo heti jääkauden jälkeen ja se onkin yksi vanhimmista suomalaisista luonnonkasveista. Edelleen sitä tavataan luonnonvaraisena Ahvenanmaalla ja länsirannikolla. Suomessa se alkoi yleistyä viljelykasvina vasta 1990-luvulla.

Tyrnin marjoissa, lehdissä ja erityisesti siemenistä puristettavassa öljyssä on hyvin paljon ainesosia, jotka ovat välttämättömiä ihon normaalin toiminnan ja ihon ravitsemuksen kannalta. Tyrni auttaa myös ihosairauksien, kuten akne, hoidossa.

Kosmetiikkavalmisteissa tyrniä käytetään koska se pehmentää, virkistää, ravitsee, lisää ihon kimmoisuutta ja suojaa ihoa mm. auringon haittvaikutuksilta.

Tyrni sopii erityisen hyvin kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Tyrniöljy läpäisee orvaskeden ja pääsee suoraan ihonalaiseen rasvakerrokseen. Siellä se parantaa kudoksen ravinnonsaantia ja aineenvaihduntaa.

Tyrnillä on myös antiseptisia ominaisuuksia ja siksi tyrni sopii yhtä hyvin myös rasvaisen ihon hoitoon. Tyrnistä voi olla hyötyä myös aknen hoidossa.