Etsi tuotteista

Yrttiapteekki.com - luontaistuotteet verkosta
Kanta-asiakkuus
Kirjaudu

Tuotteet

Kuulokojeet, paristot
Painonhallinta, laihdutus
Kehonpuhdistus, Detox
Suolatuotteet, hengitys
Ihonhoito, kauneus
Kivunlievitys
Hieronta
Verenpaine
Kolesteroli
Hampaat
Vatsan toiminta
Yleisterveys
Vireys, vastustuskyky
Miehille
Teet, juomat
Teemukit
Vaihdevuodet
Nukkuminen, rauhoittuminen
Aromaterapia
BOBO Bird Rannekellot

Artikkelit

Lue mielenkiintoisia terveyteen
liittyviä artikkeileita

LUE Kuukauden artikkeli: Kuuloaistin vaikutus elämänlaatuun

Glukosamiini - nivelet ja rustot

Glukosamiini on nivelten, rustojen ja selän välilevyjen sekä nivelnesteen rakenneosa.Se on tärkein tekijä rustojen joustavuuden ja kestävyyden kannalta. Vanhetessa sidekudoksen glukosamiini vähenee ja rustot ohenevat ja niihin syntyy pieniä koloja, reikiä ja halkeamia. Rusto rappeutuu ja nivel alkaa oireilla.

Glukosamiini on nivelissä luonnostaan olevaa aminosokeria, joka vähenee iän myötä. Nauttimalla glukosamiinia suun kautta nivelten rappeutumista voidaan sekä ehkäistä, että hoitaa.

Ketjuuntuneista glukosamiinimolekyyleistä muodostuu nivelten voiteluainetta hyaluronaania. Nivelen rustosolut muodostavat glukosamiinia glukoosista.
Jos rustosolut eivät pysty muodostamaan glukosamiinia samalla tahdilla kuin sitä häviää, voi syntyä ongelmia sekä rustoaineessa että nivelnesteessä.
Näin ollen glukosamiinivalmisteen käytöstä on hyötyä suun kautta otettuna rakennusaineena, koska se aktivoi rustosoluja tuottamaan lisää rakennusaineita rustolle ja nivelnesteelle ja siten solut voivat uusiutua.

Glukosamiini on puolet hyaluronihaposta, joka on proteoglykaanien perusaine ja se stimuloi kondrosyyttejä tuottamaan proteoglykaaneja, kollageenia ja kondroitiinisulfaattia korvaamaan hävinnyttä rustokudosta. Glukosamiinit hävittävät myös nivelnesteestä tulehdussoluja (T-lymfosyyttejä) ja sitovat komplementtia. Glukosamiinit voivat tehostaa tulehduslääkkeiden vaikutusta ja vähentää niiden tarvetta. Glukosamiinit ovat yhtä tehokkaita kuin tulehduslääkkeet (aspiriini, fenyylibutatsoni, ibuprofeeni, indometasiini tai diklofenakki).
Glukosamiineja käytetään usein myös tulehduslääkkeiden kanssa. Ne myös tehostavat lääkkeiden vaikutusta, siksi synteettisten lääkkeiden käyttöä voi vähentää.

Glukosamiinia on saatavana sekä luontaistuotteena (Bio Glucosamine Forte) että synteettisenä reseptilääkkeenä, glukosamiinipolysulfaattina.
Bio Glucosamine Forte ehkäisee tavanomaisten tulehduslääkkeiden vatsaa ärsyttävää vaikutusta. Luontaisen glukosamiinin on osoitettu myös vaimentavan immunologista ylireaktiota (T-lymfosyyttien liikkumista ja hylkimisreaktiota), joka on tunnusomaista nivelreumalle.

Eläinkokeiden perusteella tiedetään, että glukosamiinit hidastavat rustokudoksen hajoamista. Niiden vaikutus perustuu siihen, että ne stimuloivat rustosoluja (kondrosyyttejä) syntetisoimaan glykosaminoglykaaneja ja proteoglykaaneja, jotka ovat itse ruston rakennusaineita.

Glukosamiineja käytetään nivelvaivojen ja iskiaksen oireiden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös perushoitona nivelrustojen rappeutumista vastaa. Yrttiapteekin valikoimaan kuuluu Cartilage Vita Bioglukosamin Forte 60 kpl
Glukosamiini

Katso myös muut aiheeseen liittyvät artikkelit:
Glukosamiini ja nivelten kipu
Glukosamiini ja nivelrikko
Glukosamiini ja nivelten kuluminen
Glukosamiini ja nivelten naksuminen

Muita artikkeleita: Vihreä tee ja laihdutus
Vihreä tee ja stressi
Vihreä tee ja osteoporoosi
Punainen tee (Pu Erh tee) ja kolesteroli