logo Palaa etusivulle

.: Kaikki teemat

Punainen Tee eli Pu Erh -tee

.: Muut artikkelit aiheesta Luonnonlääkkeet

Se alentaa kolesterolia, parantaa vatsan toimintaa, vähentää turvotusta, auttaa painon hallinnassa.

Viime aikoina useissa maissa tehdyissä tutkimuksissa Pu-erh teen on havaittu alentavan kolesterolia ja verenpainetta ja suojelevan sidekudoksia ja muuta elimistöä vapailta radikaaleilta. Se lisää hyvää (HDL-C) kolesterolia ja vähentää pahaa (LDL-C) kolesterolia. (Wun-Shan Branch Tea Research and Extension Station Taipei, Taiwan ja Kiinan Kunming Medical College)

Puerh-tee höyrytetään ja tiivistetään kakuiksi pitkäaikaista luontaisilla bakteereilla tapahtuvaa käymistä tai kompostoitumista varten. Puer-tee paranee (kallistuu) vanhetessaan ja hyvälaatuinen puer-teekakku saattaa kestää satakin vuotta. Kiinalaiset kutsuvat luokituksessaan puer-teetä mustaksi teeksi (erotukseksi meillä tavallisesta hapetetusta punaisesta teestä) ja pitävät sitä vihreää teetä terveellisempänä. Teekupissa puer-tee on tummanpunaista. Se vähentää ummetusta ja turvotusta ja sillä tiedetään olevan painoa alentavaa vaikutusta.

Laadukkain Pu-erh tee tulee Yunnanin maakunnasta, jossa sitä on valmistettu jo Han-dynastian ajoilta (202 eaa).
Halvoissa jäljitelmälaaduissa, joita markkinoidaan myös Puerh teenä, saataa olla runsaasti fluoriyhdisteitä, jotka pitkään nautittuna voivat aiheuttaa erilaisia vaivoja. Siksi on hyvä varmistua, että tee on kotoisin Yunnanin perinteikkäistä teehuoneista.

Yrttiapteekin valikoimaan kuuluu Pu-Erh-Tee (eli punainen tee) pussiteenä (40 x 2g) paketissa ja sitä nautitaan tavallisen teen tapaan haudutettuna.