logo Palaa etusivulle

.: Kaikki teemat

Kipeät nivelet, tilapäiset nivelkivut

.: Muut artikkelit aiheesta Luuston ja nivelten ongelmat

Artikkelikuva

Kipeät nivelet - Tilapäiset nivelkivut
Tässä artikkelissa kuvataan muutamia yleisimpiä pitkäaikaisten nivelkipujen syitä.
Useimmilla meistä on tilapäisiä nivelkipuja esim flunssan tai muun sairauden yhteydessä. Näistä ei yleensä ole syytä huolestua, varsinkin jos kipu häviää sairauden mentyä ohi. Kipujen oireita voi hoitaa parasetamolilla tai muilla tulehduskipulääkkeillä. Kun kipu pitkittyy tai sen yhteydessä esiintyy turvotusta, on syytä yleensä kääntyä lääkärin puoleen. 
Pitkäaikainen (krooninen) nivelten kipu voi johtua monestakin syystä. Esimerkkejä nivelkipujen syistä ovat:

Nivelrikko (artroosi)
Nivelrikkoa esiintyy usein mm. sormissa. Se aiheuttaa kipua, nivelten turpoamista ja muutoksia sormien nivelissä. Yleisimmin se aiheuttaa oireita sormien uloimmissa kärkinivelissä ja keskinivelissä . Sormet voivat olla aamuisin jäykät, mutta saattavat notkistua jonkin ajan kuluttua.
Nivelrikkoa voi esiintyä myös muissa nivelissä. Usein se iskee polveen ja lonkkaan, mutta se voi iskeä myös muihin niveliin kuten olkapäihin ja ranteisiin.
Nivelrikkopotilaat käyttävät lisääntyvässä määrin Glukosamiinivalmisteita joko yhdessä tulehduskipulääkkeiden kanssa tai erikseen.
Glukosamiinien teho perustuu todennäköisesti niiden tulehdusta ja kipua lievittävien ominaisuuksien lisäksi myös niiden vaikutukseen suoraan nivelkapseliin ja rustokudokseen.

Reumasairaudet ja Nivelkuluma (osteoartriitti)
Reumapotilaat sekä nivelkulumista kärsivät ihmiset kaikkialla maailmassa käyttävät nykyisin paljon glukosamiinivalmisteita. Viime aikoina ovat maailman johtavat lääketieteelliset julkaisut, kuten esim Lancet, julkaisseet niistä tehtyjä tieteellisiä tutkimuksia.
Glukosamiinit vaikuttavat hitaasti ja ne lievittävät niveltulehdusta ja korjaavat rustovaurioita vähitellen. Niiden hoitava vaikutus jatkuu yleensä käytön lopettamisen jälkeenkin, jopa kuukausien ajan. Glukosamiineja voi siksi käyttää myös tarpeen mukaan jaksottain.

Muita pitkäaikaisten nivelkipujen syitä voivat olla myös bakteeri -ja virusinfektiot, bibromyalgia ja keliakia.

Valikoimissamme on tuote, joka saattaa auttaa nivelongelmiin:
Cartilage Vita Bioglukosamin Forte 60 kpl

Teemaan liittyvät tuotteet:

Vihreä tee 20 x 2g pss

Vihreä tee 20 x 2g pss3.50 €

OoLong Tee 30 x 4g

OoLong Tee 30 x 4g6.20 €