logo Palaa etusivulle

.: Kaikki teemat

Astma ja flunssa

.: Muut artikkelit aiheesta Astma

Artikkelikuva

Astmaatikkojen kannattaa seurata vointiaan tavallistakin tarkemmin influenssakauden aikana. Influenssa ja tavallinen flunssa pahentavat astmaa. Pahentunut astma taas vaikeuttaa flunssasta toipumista. Pahimmassa tapauksessa influenssa vie astmaatikon sairaalahoitoon.

Kannattaa muistaa, että flunssa- tai yskänlääkkeet eivät hoida astmaa, vaan astmaa hoidetaan lääkärin ohjeen mukaan heti influenssan tai flunssan alkaessa oireilla. Myös flunssa on tärkeää hoitaa kunnolla astmaoireilun hillitsemiseksi. Lue lisää flunssan hoidosta täältä: Flunssa eli nuhakuume.

Flunssaan paras lääke ovat lepo ja oireiden mukainen lääkitys. Astmaatikon kannattaa muistaa, että jotkut tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa astmaoireita. Juo paljon ja muista, että myös Suolapiipusta voi olla paljonkin apua flunssan oireiden helpottamisessa. Suolapiipusta hengitettävä suola tuhoaa limakalvojen bakteereita ja kiihdyttää limakalvojen normaalia aineenvaihduntaa. Kuivat suolakiteet kulkeutuvat pitkälle sekä ala- että ylähengitysteihin, kun hengität suolaa suun kautta sisään ja nenän kautta ulos. Suolapiippua voi käyttää flunssan aikana niin usein ja pitkiä aikoja kuin tuntuu tarpeelliselta. Suolapiippu sopii myös lapsille.

Nenän huuhtelu suolavedellä suojaa poskionteloita niihin kerääntyvältä limalta. SinuCare-nenähuuhtelukannu on helppo ja miellyttävä käytössä: voit huuhdella nenän seisten lähes pystyasennossa.

Sinkki saattaa lyhentää flunssan oireiden kestoa. Käytä sinkkiä asetaattisuolana ja riittävän suurina annoksina.

Teemaan liittyvät tuotteet:

Suolapiippu Keraaminen

Suolapiippu Keraaminen49.00 €

Suolafantti lapsille

Suolafantti lapsille49.00 €

Suolapiippu Lite

Suolapiippu Lite24.00 €

RoSalina -suolasumutin

RoSalina -suolasumutin132.00 €

Suolapiippu Duo-paketti

Suolapiippu Duo-paketti70.00 €

SinuCare® Nenänhuuhtelukannu

SinuCare® Nenänhuuhtelukannu11.50 €