logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Siitepölyallergia ja astma

.: Katso artikkelit aiheesta Allergiat

Artikkelikuva
Miten siitepölyallergia ja astma liittyvät toisiinsa?
Koska ylä- ja alahengitystiet (nenä ja keuhkot) ovat yhteydessä toisiinsa, allergiseen reaktioon liittyvä tulehdus saattaa levitä nenän alueelta keuhkoihin ja aiheuttaa allergisen astman puhkeamisen.

Varsinkin huonosti hoidettu siitepölyallergia voi kehittyä allergiseksi astmaksi. On tärkeää, että allergiadiagnoosi tehdään mahdollisimman varhain ja allergiaa aletaan myös hoitaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Epäiletkö astmaa

Jos epäilee allergian muuttuvan astmaksi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:
• Pysyvätkö allergiaoireet kurissa tavanomaisella, käytössäsi olevalla allergialääkkeellä
• Pysyvätkö oireet kurissa normaalilla, ohjeen mukaisella annostuksella
• Vaikuttaako siitepölyallergia hengitykseen

Ylähengitysteiden oireet (jatkuva aivastelu, nenän kutiaminen, vuotava tai tukkoinen nenä) viittaavat tavalliseen allergiseen nuhaan.

Alahengitysteiden oireet (hengityksen vinkuminen, yskä, hengenahdistus ja/tai hengitysvaikeudet) puolestaan viittaavat allergiseen astmaan.

Allergisen astman voi laukaista siitepöly tai muut ilmassa leijuvat allergeenit, esim. eläinpöly. Myös ilman epäpuhtaudet tai infektiosairaus, kuten esim. flunssa tai influenssa, voivat aiheuttaa astman puhkeamisen.

Monet astmaatikot kärsivät allergioista ja allergeeninen taipumus taas lisää astmaan sairastumisen riskiä. Astman lieviä oireita esiintyy noin viidenneksellä allergisesta nuhasta kärsivistä.

Suolapiippu ja muut suolatuotteet ja -hoidot hoitavat hengityselimien limakalvoja. Puhtaat, terveet limakalvot ovat vastustuskykyisemmät allergeeneille ja saattavt vähentää ja lievittää allergisen nuhan oireita. Suolapiippua voi käyttää myös esim. kausiflunssan ja kuivien limakalvojen hoidossa ja se sopii kaiken ikäisille käyttäjille, myös lapsille.

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Siitepölyallergia

Allergian siedätyshoito

Sisäilmasairaus ja homealtistus

Aiheen tuotteita

Suolapiippu Keraaminen

Suolapiippu Keraaminen
49.00
◉ Heti varastosta
-17%

Suolafantti lapsille

Suolafantti lapsille
49.00
◉ Heti varastosta
-17%

SinuCare® Nenäkannu

SinuCare® Nenäkannu
13.00
◉ Heti varastosta
-16%

Suolapiippu Lite

Suolapiippu Lite
24.00
◉ Heti varastosta
-17%
»