logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Purentalihasten hieronta

.: Katso artikkelit aiheesta Kipu ja särky

Artikkelikuva

Tutkittaessa erilaisia keinoja lievittää stressiä, kipua ja jännitystä kehossa, hieronta on yksi tehokkaimmista menetelmistä. Yksi alue, joka usein kokee jännitystä ja kipua, on purentalihakset. Purentalihasten hieronta on erityinen hieronta, joka keskittyy leuan alueelle ja voi auttaa rentouttamaan lihaksia ja lievittämään purentahäiriöiden, kuten hampaiden narskuttelun tai leukakipujen, oireita.

Purentalihasten hieronta perustuu siihen, että leuan alueen lihakset voivat kireyden tai stressin seurauksena tulla jännittyneiksi ja aiheuttaa epämukavuutta. Hieronta auttaa lievittämään lihasjännitystä, parantamaan verenkiertoa ja rentouttamaan leukan alueen lihaksia.

Hierontatekniikat voivat vaihdella hierojan käytännön ja potilaan tarpeiden mukaan. Yleisesti ottaen hierontaterapeutti käyttää erilaisia liikkeitä ja painalluksia hieroakseen leukan alueen lihaksia. Näihin kuuluvat sivelyt, puristukset, pyörittävät liikkeet ja kevyet naputukset. Hierojan pyrkimyksenä on löytää jännittyneet lihakset ja työskennellä niiden rentouttamiseksi.

Purentalihasten hieronnalla on useita etuja. Ensinnäkin se auttaa lievittämään kipua ja epämukavuutta leuan alueella. Hieronta voi myös auttaa parantamaan leukojen liikkuvuutta ja vähentämään hampaiden narskuttelua tai puristamista. Lisäksi hieronta voi auttaa rentouttamaan koko kehoa ja lievittämään yleistä stressiä ja jännitystä.

On tärkeää mainita, että purentalihasten hieronta on parasta suorittaa koulutettu hierontaterapeutti, jolla on kokemusta leuan alueen käsittelystä. Heillä on tarvittava tieto ja taito tunnistaa jännittyneet lihakset ja käyttää oikeita hierontatekniikoita. Hierontaterapeutti voi myös antaa ohjeita ja neuvontaa potilaalle, miten ylläpitää leuan alueen hyvinvointia ja ehkäistä jännitystä.

Ennen kuin harkitset purentalihasten hierontaa, on tärkeää konsultoida lääkäriä tai hammaslääkäriä, erityisesti jos sinulla on vakavia purentahäiriöitä tai oireita. He voivat arvioida tilannettasi ja antaa suosituksia, onko hieronta sopiva hoitomuoto.

Purentalihasten hierontaan oivallinen apu: Traxter Monihieroja

Aiheen tuotteita

Lihashuoltovasara Traxter

Lihashuoltovasara Traxter
69.00
◉ Heti varastosta
-13%

Lihashuoltovasara Mukasi LCD-näytöllä

Lihashuoltovasara Mukasi LCD-näytöllä
49.00
◉ Heti varastosta
-13%

Puinen päänhierontalaite

Puinen päänhierontalaite
15.00
◉ Heti varastosta

Päänhierontalaite

Päänhierontalaite
6.00
◉ Heti varastosta
»