logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Ikääntyvä iho

.: Katso artikkelit aiheesta Ihon- ja vartalonhoito

Artikkelikuva

Kun ikää alkaa olla lähemmäs 50 ja enemmän, muutokset ihossa ovat väistämättömiä. Iho ohenee, juonteet lisääntyvät ja rypyt syvenevät. Vanhenemiseen liittyy se, että jossakin vaiheessa soluja alkaa tuhoutua nopeammin kuin uusia syntyy ja oma kollageenituotanto vähenee. Aurinko on ihon pahimpia vihollisia.

RYPYT JA JUONTEET
Ikääntymisen ensimmäisiä ja näkyvimpiä merkkejä ihossa ovat ryppyjen ja juonteiden lisääntyminen. Yleensä niitä alkaa ilmestyä jo noin 40 ikävuoden kieppeillä.

Yleisin ryppyjen syy on runsas oleilu auringossa, mutta myös elintavoilla ja geeneillä on oma osuutensa. Kasvojen lisäksi kämmenselät ja rintakehä paljastavat helposti ihmisen iän. Nämä alueet saavat paljon aurinkoa, ja jos niitä ei ole suojattu, niiden iho ikääntyy nopeasti. Myös suun ympärille syntyy ryppyjä ja huulet ohenevat. Auringon lisäksi ryppyjen syntymistä edesauttaa esimerkiksi tupakointi, oheneminen puolestaan johtuu kollageenituotannon vähenemisestä.

IHO KUIVUU
Iän myötä ihon kyky tuottaa rasva-aineita eli lipidejä hidastuu. Tämä heikentää ihoa suojaavaa happovaippaa ja lisää kosteuden haihtumista. Varsinkin stressi ja hormonaaliset muutokset saattavat aiheuttaa yli 40-vuotiailla ihon pintakuivuutta. Myös ulkoiset tekijät, kuten aurinko, saasteet ja ilmasto-olosuhteet kuivattavat ihoa. Kuivuus saattaa ilmetä ennenaikaisina ryppyinä ja juonteina. Iho on kireä, hilseilevä ja jopa ärtynyt. Vaikka iho olisi paikoitellen rasvainen, kosteuden puutteesta kärsivä iho saattaa olla karhea ja elottoman näköinen.

IHO VELTOSTUU
Iho tuntuu veltommalta ja kasvojen piirteet alkavat laskeutua, yläluomen, leuan ja kaulan iho roikkuvat, kuulostaako tutulta? Iän myötä ihon toiminnot hidastuvat ja sen rakenteet muuttuvat ja rappeutuvat, kollageenin muodostus vähenee ja kimmoisuus katoaa.

Kuinka ennaltaehkäistä, hidastaa ja vähentää ihon ikääntymisen merkkejä?
Puhdista kasvojesi iho aamuin illoin. Käytä ihosi hoitoon ihotyypillesi sopivia hoitotuotteita. Iän myötä ihotyyppisi on saattanut muuttua, eivätkä nuorempana käytetyt hoitotuotteet olekaan enää sopivia. Iho saattaa myös muuttua herkemmäksi iän myötä. Kuorintavoiteet saattavat olla turhan rankkoja ohenevalle tai herkälle iholle, mutta esim. konjac-sienellä sekä puhdistat, että kuorit kasvojen ihon tehokkaasti ja hellävaraisesti.

Kosteuta ihoa riittävästi. Kosteusvoiteet, öljyt, seerumit ja kosteuttavat kasvonaamiot ovat hyviä kotikonsteja, mutta joskus kannattaa poiketa myös kosmetologilla tehohoidossa tai ottaa useamman hoidon sarja.

- Kollageenia ja ubikinonia sisältävä harsonaamio sopii erityisen hyvin ikääntyvän ihon hoitoon.
- Viinirypäleuutetta ja ubikinonia sisältävä naamio kosteuttaa erityisen tehokkaasti karhean ja kuivan ihon pintakerroksia.
- Aloe veraa ja ubikinonia sisältävää naamiota suositellaan herkälle tai ärtyneelle iholle. Aloe vera suojaa myös auringon vaikutuksilta ja niitä kannattaakin käyttää varsinkin kesällä ja aurinkolomalla.

a) juo riittävästi vettä. Se kosteuttaa myös ihoa.
b) syö terveellisesti ja monipuolisesti. A-, C- ja E-vitamiinit ovat ihon kannalta tärkeimmät vitamiinit, proteiinia iho tarvitsee tuottaakseen kollageenia.
c) liiku. Liikkuminen kiihdyttää verenkiertoa myös kasvoissa ja vaikuttaa omalta osaltaan myös ihosi kuntoon ja ulkonäköön.
d) Suojaa iho auringon UV-säteilyltä, kylmältä ja viimalta. Käytä korkeita suojakertoimia äläkä unohda huulien ja käsienkään rasvaamista. Puutarhatöissä kannattaa käyttää hattua ja talvella iho suojataan huiveilla, pipoilla ja hupuilla.

Kosmetologit tekevät kiinteyttäviä erikoiskasvohoitoja. Lymfa- ja pintaverenkierron, sekä muiden ihon toimintojen aktivoiminen on tärkeää. Kotona voi kokeilla myös seuraavia:

Mikroneulain
Mikroneulain tekee ihon pintaan tuhansia mikrokanavia, jolloin uusien ihosolujen tuottaminen kiihtyy ja hoitoaineiden imeytyminen tehostuu. Mikroneulaaminen vilkastuttaa pintaverenkiertoa, vähentää ryppyjä ja kiinteyttää kasvojen ihoa ja lihaksia. Ihosta tulee sileämpi ja kimmoisampi.

Ihon mikrohierontalaite
Mikrohierontalaite on hierontalaite, joka kiinteyttää ja elvyttää ihoa sekä vähentää ikääntymisen merkkejä. Laite tuottaa mikrovärähtelyä, joka stimuloi kasvojen lihaksia ja siten kiinteyttää ihoa ja vähentää ikääntymisen vaikutuksia ihossa.

Valoterapia- ja ultraäänihoitolaite
Valo- ja ultraäänihoidosta voit nauttia nyt myös kotioloissa. Ultraääniaallot aktivoivat ihosoluja ja tekevät ihosta joustavan ja terveen. Valonsäteet aktivoivat ihosolujen valoreseptoreja ja saavat ihon eri kerrokset voimaan paremmin. Lopputuloksena iho näyttää nuorelta, se on sileämpi ja virheettömämpi.

Notime Kasvojenpuhdistuslaite
Notime kasvojenpuhdistuslaitteella syväpuhdistat kasvosi päivittäin helposti ja tehokkaasti. Kasvojen iho uusiutuu kerran neljässä viikossa ja on tärkeää, että kuollut ihosolukko poisteaan. Vanha ihosolukko suojaa ihoa, mutta estää myös ravinteiden imeytymisen ihoon.

HEHKU HÄVIÄÄ

Iho uusiutuu, mutta vanhemmiten prosessi kuitenkin hidastuu ja kuolleet ihosolut saattavat kertyä ihon pinnalle ja iho menttää hehkunsa ja raikkautensa. Miten palauttaa hehku?
a) Ihon säännöllinen kuoriminen pitää ihon pehmoisena ja siten nuoremman näköisenä. Kuollut ihosolukko jää muuten ihon pinnalle, mikä myös näkyy koko ilmeessä. Konjac-sienet sopivat ihon päivittäiseen, hellävaraiseen kuorimiseen. Jos iho ärtyy päivittäisestä käsittelystä, harvenna käyttöä.
b) Mikroneulain, mikrohierontalaite, valoterapia- ja ultraäänihoitolaite ja Notime -kasvojenpuhdistuslaite auttavat myös hehkun palauttamisessa.
c) Kultanaamio virkistää ja kosteuttaa ikääntyvää ihoa ja häivyttää pieniä pintajuonteita stimuloimalla solujen kollageenituotantoa. Naamio lisää ihon kimmoisuutta, kirkastaa tummia silmänalusia ja häivyttää pigmenttivaurioita.
d) Ruusukultaseerumi palauttaa kasvoillesi nuoruuden hehkun. Kulta uudistaa ja tasapainottaa ihoa, se vähentää juonteita ja ryppyjä, tasoittaa ihon väriä, kosteuttaa, antaa kasvoillesi kaunista hehkua ja auttaa ihoa vastaanottamaan tehoaineita myös syvempiin kerroksiin.
e) Nuku riittävästi. Ihosolut uusiutuvat unen aikana, joten riittävästä unen saannista kannattaa pitää huolta.
f) Vältä stressiä. Stressi ja murheet näkyvät myös kasvoissa. Murheille ei aina voi mitään, mutta stressiä voi välttää. Stressi saattaa vaikuttaa ulkonäköön monella tavalla: hiusten lähtö, turvotus ja samea ihon väri, jopa ihottuma, voivat kaikki olla stressin seurausta.

PIGMENTTI- JA MAKSALÄISKÄT
Ruskeat pigmentti- ja maksaläiskät ovat hyvin yleinen ihon ikääntymisen merkki. Läiskiä esiintyy yleensä kasvoissa ja kämmenselissä ja niidenkin syntymiseen ja tummenemiseen syyllinen on hyvin usein aurinko. Tummat läntit ovat värikertymiä, jotka johtuvat on melaniinin paikallisesta liikatuotannosta tai melanosyyttien paikallisesta lisääntymisestä. Maksaläiskiä syntyy usein myös raskauden ja hormonilääkityksen seurauksena, mutta ne saattavat vaalentua kun raskaus tai lääkekuuri on ohi.

Maksaläiskiä voi ehkäistä suojaamalla iho auringolta joko pysyttelemällä varjossa, käyttämällä suojaavaa vaatetusta ja/tai korkeakertoimista (SK 50 tai 50+) aurinkosuojatuotetta. Vältä hajuveden tai hiuslakan käyttöä niillä ihoaluieilla jotka altistuvat valolle. Markkinoilla on myös tuotteita, joiden avulla maksaläiskiä voi vaalentaa.

Käy ihotautilääkärillä mikäli havaitset ihossasi epäilyttävän muotoisia, värisiä tai kokoisia luomia. Iän myötä melanooman riski kasvaa, mutta ajoissa havaitut, huonolaatuisetkin solumuutokset on yleensä helppo poistaa ja hoitaa päiväkirurgisessa toimenpiteessä.

Aiheen tuotteita

Bisutang harsonaamio Kulta

Bisutang harsonaamio Kulta
6.00
◉ Heti varastosta

BIOAQUA kasvonaamio Aloevera

BIOAQUA kasvonaamio Aloevera
3.50
◉ Heti varastosta

BIOAQUA kasvonaamio Etanaseerumi

BIOAQUA kasvonaamio Etanaseerumi
6.00
◉ Heti varastosta
»