logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Allergiat ja matkailu

.: Katso artikkelit aiheesta Allergiat

Artikkelikuva

Mitä eteläisempään Eurooppaan Suomesta mennään, sen varhemmin alkaa siitepölykausi. Vaikka kotona ei vielä nenää kutittelisi, jo Viron puolella saattaa tilanne olla toinen. Reissussa saattaa tulla vastaan myös siitepölyjä, joihin kotona ei ole törmännytkään. Suurkaupunkien ilmansaasteet voivat myös osaltaan vaikeuttaa allergista nuhaa tai astmaa.

Kohteesta ja vuodenajasta riippumatta kannattaa ottaa aina omat allergialääkkeet mukaan. Vieraassa paikassa, vieraalla kielellä samojen, tai vastaavien, lääkkeiden löytäminen apteekista voi olla vaikeaa. Mikäli on hyvin vakavasti allerginen ja on olemassa anafylaktiseen reaktion riski, on syytä selvittää jo ennakolta missä lähin sairaala ja päivystys sijaitsevat.

Hengenvaaralliset tilanteet ovat lentokoneissa harvinaisia, mutta esim. pähkinäallergisen allerginen reaktio voi olla kohtalokas. Oman adrenaliini-injektorin (epipen-kynä) saa viedä lentokoneen matkustamoon. Lentoemännälle voi myös kertoa vakavasta allergiasta ja injektori kannattaa pitää helposti saatavilla. Injektorille on syytä varata turvatarkastusta varten erillinen todistus, mieluiten englanniksi. Lisätietoa aiheesta löytyy lentoyhtiöitten sivuilta, tässä linkki Finnairin sivulle: Allergiat lennolla.

Välimeren maissa mm. oliivipuu, sypressi, plataani ja tuoksukki ovat allergisoivia. Yleensä allergian kehittyminen uusille kasveille vaatii useamman vierailun, mutta varautuminen on aina paikallaan.

Euroopan siitepölytilanteesta saa maittain tarkempaa tietoa osoitteessa www.polleninfo.org. Sivuilta löytyy myös ladattava karttasovellus.

Siitepölyjen lisäksi myös erilaiset ruoka- ja lisäaineallergiat saattavat aiheuttaa haastavia, jopa vaarallisia tilanteita matkoilla. Vaikka omat lääkkeet ovat aina mukana, mahdollisille matkakumppaneille on hyvä kertoa allergioista ja kertoa myös, kuinka allergiareaktion tai pahan astmakohtauksen sattuessa tulee toimia.

Matkailijalle suosittelemme lievien allergiaoireiden hoitoon kevyttä (n. 100 g), särkymätöntä Suolapiippu Liteä. Se on helppo pakata mukaan käsimatkatavaroihin ja suolahoidosta voi nauttia totuttuun tapaan aamuin, illoin tai tarvittaessa, matkustat minne tahansa.

Aiheen tuotteita

Suolafantti lapsille

Suolafantti lapsille
49.00
◉ Heti varastosta
-17%

Suolapiippu Lite

Suolapiippu Lite
24.00
◉ Heti varastosta
-17%

SinuCare® Nenäkannu

SinuCare® Nenäkannu
15.50
◉ Heti varastosta

Suolapiippu Keraaminen

Suolapiippu Keraaminen
49.00
◉ Heti varastosta
-17%
»