Yrttiapteekki.com - Suomalainen terveystuotteiden verkkokauppa

B-Max -Multivitamiini

Lisää virtaa!

Tuntuuko, että kaipaisit lisää energiaa?
Tämä ravintolisä sisältää B-vitamiinikomplekseja, foolihappoa ja ginsengiä.
Stressi ja nopeatempoinen elämäntyyli väsyttävät nykyihmistä. B-vitamiinien riittävä saanti edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ginsengiä käytetään kiinalaisessa lääketieteessä vahvistamaan yleiskuntoa.
Lue lisää kohdasta Ominaisuudet ja tilaa heti!

12.90 €

Kommentit

C-vitamiini myötävaikuttaa immuunijärjestelmän toimintaan. B-vitamiinit ovat välttämättömiä verentuotannon, ihon ja hiuksien kunnon säilyvyyden sekä hermoston asianmukaisen toiminnan vuoksi. Foolihappo on tärkeää verentuotannon, solujen muodostumisen ja hermoston asianmukaisen toiminnan vuoksi. Biotiini on välttämätöntä perusravintoaineiden aineenvaihdunnassa. Ginseng auttaa henkisen ja fyysisen virkeyden säilyttämisessä ja tukee vitamiinien tehostettua imeytymistä.


HUOMIO: Ei suositella raskaana oleville, imettäville naisille ja korkeaa verenpainetta sairastaville. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista, monipuolista ruokavaliota.

1000 mg x 40 kpl - Nettopaino: 40 g

Ainesosat 1 tabletille: B1-vitamiini (50 mg RDA 3172 %), B2-vitamiini (50 mg RDA 3125 %), B6-vitamiini (20 mg RDA 1000 %), niasiini (18 mg RDA 100 %), pantoteenihappo (6 mg RDA 100 %), foolihappo (200 hg RDA 100 %), biotiini (150 hg RDA 100 %), B12-vitamiini (50 hg RDA 5000 %), Panax ginseng uute (100 mg ginsenosiidi 4 mg), C-vitamiini (500 mg RDA 555 %), maissitärkkelys, mikrokristallinen selluloosa, magnesium-stearaatti (palmupuusta), HPMC, PEG). RDA= aikuisille tarkoitettu päivittäinen annos.

Ominaisuudet

GINSENG
Kiinalaisessa lääketieteessä ginseng luokitellaan ns. "kuumaksi yrtiksi". Ginseng tehostaa verenkiertoa ja vahvistaa elinvoimaa, chi:tä.

B-VITAMIINIT

On tärkeää muistaa, että B-vitamiinit ovat vesiliukoisia eivätkä varastoidu elimistöön. Runsas sokerin, rasvan ja/tai alkoholin käyttö heikentävät vitamiinien saantia

B1-vitamiini eli tiamiini
-Välttämätön hiilihydraattien aineenvaihdunnalle ja hermoston toiminnalle.
Tiamiinin puute aiheuttaa mm. turvotusta, ruokahalun heikkenemistä ja painonlaskua. Tiamiinin imeytymistä heikentävät samanaikainen runsas kahvin ja teen juonti sekä alkoholin käyttö. Myös nopea laihtuminen voi johtaa tiamiinin puutokseen.

B2-vitamiini eli riboflaviini
-välttämätön erityisesti proteiiniaineenvaihdunnassa
-tärkeä vitamiini kasvaville
-edesauttaa silmien, limakalvojen ja ihon hyvinvointia
B2-vitamiinin puutos on länsimaissa harvinaista. Puutosoireita ovat mm. huulien rohtumat ja haavaumat, silmien kutina ja valonarkuus, ihottuma kasvoissa

B3-vitamiini eli niasiini
-Välttämätöntä energian tuottamiseen.
Puutosta saattaa esiintyä, mikäli ravinnosta saadaan liian vähän proteiinia. Puutosoireita ovat väsymys, päänsärky, anemia ja iho-oireet.

B5-vitamiini eli pantoteenihappo
-Välttämätön aineenvaihduntareaktioissa
Lähes kaikki ruoka-aineet sisältävät pantoteenihappoa, joten sen puutos on suomalaisilla hyvin harvinainen. Puutosoireita ovat mm. lihasheikkous, polttava tunne jaloissa, erilaiset vatsavaivat ja pahoinvointi.

B6-vitamiini eli pyridoksiini
-Välttämätön proteiiniaineenvaihdunnassa.
-Osallistuu hermoston välittäjäaineiden ja hormonien muodostumiseen.
-Voidaan käyttää raskausajan pahoinvoinnin hoitoon
Pyrodoksiinin puute on harvinaista. Riskiryhmiin kuuluvat anorektikot, alkoholistit ja ehkäisypillerien käyttäjät. Ouutosoireita ovat väsymys, haavaumat ja hilseily suupielissä ja heikentynyt vastustuskyky.

B7-vitamiini eli biotiini
-Tärkeää hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihdunnassa
-Tarpeellista kasvulle ja hermokudosten toiminnalle
-Vaikuttaa sarveisaineen muodostumiseen
-Edistää hiusten ja kynsien kasvua
Suolistobakteerit tuottavat yleensä riittävän määrän biotiinia. Myös sen tarve on hyvin pieni.

B9-vitamiinia eli foolihappo (Luonnossa folaatteja, yhteisnimike ruoan folaateille ja synteettiselle foolihapolle.)
-Foolihappoja tarvitaan proteiinien muodostukseen, solujen lisääntymiseen ja uusiutumiseen
-Välttämätöntä luuytimen verisolujen tuotannolle
-Alkuraskauden aikana hyvin tärkeää sikiön normaalille kehitykselle
Folaatin puute aiheuttaa megaloblastisen anemian. Varsinainen puute on harvinaista, mutta erityisesti naisten kannattaa kiinnittää huomiota sen riittävään saamiseen.

B12-vitamiini eli kobalamiini
-Osallistuu nukleiinihappojen, proteiinien ja rasvojen muodostukseen
-Edesauttaa hermokudoksen normaalia toimintaa
Ihmisen kobalamiini-varastot riittävät useaksi vuodeksi ja ainoastaan täysin vegaaniruokavaliolla olevilla on riski saada sitä liian vähän. Puutosoireiden ilmeneminenkin kestää jopa kaksikymmentä vuotta.

B-vitamiineja kannattaa syödä ympäri vuoden.

B-vitamiinivalmisteen voimakkan hajun aiheuttaa B1-vitamiini.

B-vitamiini on hermovitamiini, jota voi käyttää kipulääkkeiden rinnalla esimerkiksi kasvohalvauksen jälkeen tai iskiaskivuissa.

Folaatit saattavat vähentää suolistosyöpien riskiä. Suoliston kannalta paras tapa nauttia folaatit (foolihapot) on kuitenkin kasvisten, hedelmien ja täysjyväviljojen käyttämien ruokavaliossa. Näin elimistö saa samanaikaisesti useita muitakin bioaktiivisa yhdisteitä ja kuituja, jotka ovat erittäin tärkeitä suoliston ja ruoansulatuksen hyvinvoinnille.

Tiukkaa dieettiä noudattavien kannattaa turvautua vitamiini- ja hivenainelisiin.

Toimituskulu: 5 €

Tuotteista 97.5% heti Lahden varastosta!