Yrttiapteekki.com - Suomalainen terveystuotteiden verkkokauppa

Prostayol 6 Forte Kurpitsansiemenöljykapseli 40 kaps.

Vaivaako eturauhanen?

Parannettu versio Prostayol-kapseleista eturauhasvaivojen hoitoon ja ehkäisyyn.
Valmiste sisältää kurpitsansiemenöljyä, kääpiöpalmu-uutetta, kalaöljyä, nokkosta, horsmaa ja lykopeenia.
Suositeltu annostus: 1 kapseli päivässä, tarvittaessa 2 x 1 kapseli päivässä runsaan veden kanssa nautittuna.

14.90 €

Kommentit

KURPITSANSIEMENÖLJY sisältää runsaasti omega-6-rasvahappoa, lehtivihreää ja karoteenia. Omega-6 on tärkeä eturauhasen normaalin toiminnan kannalta.
KÄÄPIÖPALMU (Chamaerops humilis) on palmukasveihin kuuluva pensasmainen kasvi. Sitä on perinteisesti käytetty nesteenpoistolääkkeenä, kroonisen rakkotulehduksen ja suurentuneen eturauhasen hoitoon. 1960-luvulla siitä löydettiin myös hyödyllisiä sitosteroleja ja nykyään sitä suositellaankin hyvänlaatuisen eturauhasen liikakasvun (asteet I ja II) oireiden helpottamiseen. Kääpiöpalmu-uute vaikuttaa suotuisasti myös virtsarakon toimintaan ja se saattaa lisätä hieman virtsan eritystä.
KALAÖLJY sisältää omega-3 rasvahappoja (EPA, DHA) jotka vaikuttavat laaja-alaisesti hyvinvointiin ja terveyteen. Ne ovat tärkeitä mm. verisuoniston, hermoston ja rauhasten toimintaan ja kehitykseen ja auttavat alentamaan kolesterolia.
NOKKONEN sisältää runsaasti C-vitamiinia, beetakaroteenia, foolihappoa, rautaa, kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja aminohappoja. Sillä on nestettä poistavia ominaisuuksia ja se hillitsee tulehduksia. Nokkosella on terveysvaikutuksia, jotka liittyvät erityisesti eturauhasen terveyteen, mutta myös munuaisten, verenkiertoelimistön, nivelten ja hengityselimien toimintaan.
LYKOPEENI on hyväksi eturauhasen toiminnalle. Punaiset vihannekeset ja hedelmät sisältävät runsaasti lykopeenia ja tässä valmisteessa se on peräisin tomaattiuutteesta.

Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.
-Ota yhteys lääkäriin varmistaaksesi, ettei oireiden syynä ole vakava sairaus
-Jos käytät verenohennuslääkitystä, neuvottele käytöstä lääkärisi kanssa
-Mikäli olet menossa leikkaukseen, lopeta valmisteen käyttö vähintään 2 viikkoa ennen operaatiota
-Varmista valmisteen yhteensopivuus muiden mahdollisten lääkkeittesi kanssa lääkäriltäsi

Valmisteella ei ole havaittu haittavaikutuksia. Mikäli sellaisia ilmenee, lopeta valmisteen käyttö.

Ominaisuudet

MIKÄ ON ETURAUHANEN?

ETURAUHANEN (lat. prostata) on virtsarakon alapuolella sijaitseva lisäsukupuolirauhanen. Eturauhasen tehtävänä on tuottaa siemennesteeseen nestettä siittiöiden ravinnoksi. Miehen siemenjohtimet liittyvät virtsaputkeen eturauhasen sisällä.

ETURAUHASVAIVAT
Eturauhanen sijaitsee virtsateiden ja siemenjohtimen välissä. Normaali eturauhanen on saksanpähkinän kokoinen. Kun se alkaa suurentua, se alkaa painaa virtsateitä ja ahtauttaa niitä. Eturauhasvaivoja on yleensä vanhemmilla miehillä, mutta niitä voi olla myös nuorilla miehillä.
Liikakasvun oireita ovat mm. äkillinen tai tihentynyt virtsaamisen tarve (etenkin öisin), heikentynyt virtsasuihku, jälkitiputtelu WC:ssä käynnin jälkeen, kivun tunne virtsatessa ja vaikeus saada rakko tyhjenemään kokonaan.
Eturauhasvaivat ovat yleisesti ottaen vaarattomia, mutta heikentävät elämänlaatua. Jos vaivat jatkuvat pitkään ja pahenevat, ne saattavat aiheuttaa painetta myös munuaisiin ja silloin tilanne on vakavampi. Käynti lääkärillä kannattaa; lääkäri voi arvioida tilanteen vakavuuden.

Toinen yleinen eturauhasvaiva on ns. ärtyvä eturauhanen eli prostatiitti. Prostatiitissa eturauhanen ei suurene, mutta ärtyy ja kipeytyy pienimmästäkin ärsykkeestä.

KUINKA EHKÄISTÄ ETURAUHASVAIVOJA
-Pidä paino, verensokeri, verenpaine ja kolesteroliarvot kurissa. Näillä kaikilla on suora yhteys eturauhasen hyvinvointiin.
-Syö terveellisesti: huolehdi siitä, että saat runsaasti kuituja (vihannekset, hedelmät, täysjyvätuotteet) ja terveellisiä rasvoja (kala)
-Käytä alkoholia ja suolaa kohtuullisesti
-Tärkeitä hivenaineita ja vitamiineja eturauhasen terveyden kannalta ovat sinkki, seleeni ja D-vitamiini.
-Juo runsaasti vettä erityisesti aamulla ja päivällä; iltajuominen voi lisätä yöllisiä vessakäyntejä.
-Pidä eturauhanen lämpimässä. Kylmettyminen on usein syynä eturauhasvaivojen alkamiseen ja ne uusiutuvat herkästi.

Toimituskulu: 5 €

Tuotteista 97.5% heti Lahden varastosta!