logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Suola astman ja allergian hoidossa

.: Katso artikkelit aiheesta Suolahoito

Artikkelikuva
Suolahoidolla ei pystytä parantamaan astmaa tai allergiaa, mutta useimmiten oireita pystytään lievittämään ja ennaltaehkäisemään. Suola sopii astman ja allergian hoidoksi kaiken ikäisille muista perussairauksista tai lääkkeistä riippumatta. Edes korkea verenpaine tai rajoitukset suolan käytöstä ravinnossa eivät estä esim. Suolapiipun käyttöä. Luonnonsuolat ovat yhdistelmä arvokkaita mineraaleja kuten kalsium ja magnesium. Luonnonsuolaa imeytyy kehoon vain tarvittava määrä ja elimistö pystyy käyttämään mineraalit tehokkaasti hyväksi. Teollisen, liian suolan poistoon elimistö joutuu käyttämään jopa tärkeitä solunesteitä.

Suolahoitoa ja sen vaikutuksia on tutkittu Suomessa erityisen paljon. Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on tehnyt todennäköisesti ensimmäisenä satunnaistettuja, kontrolloituja tutkimuksia vuosina 2003–2007. Lappeenrannassa selvitettiin suolahoidon terapeuttista vaikutusta astmaan liittyviin löydöksiin sekä atooppiseen ihottumaan. Tutkimuksessa todettiin, että astmaatikoilla, joita hoidettiin inhalaattoristeroideilla, kahden viikon suolahoitojakso pienensi keuhkojen yliärtyvyyttä huomattavan paljon. Erityisen hyvänä pidettiin sitä, että yöheräilyt vähenivät ja PEF-arvotkin paranivat.

Astmaan ja allergiaan voi liittyä myös muita hengityselinvaivoja. Suolahoidosta on todettu joissakin tapauksissa saatavan apua ainakin seuraaviin:
· krooninen keuhkoputkentulehdus
· krooninen nuha
· krooninen yskä
· tupakkayskä
· homealtistus
· tavallinen flunssa
· krooninen poskiontelotulehdus

· Suola lisää keuhkoputken limakalvojen eritystä ja solujen uudismuodostusta edesauttaen keuhkorakkuloiden normalisoitumista.

· Suola vähentää keuhkoputken limakalvojen turvotusta nestettä poistamalla.

· Suola on tarpeellista hengitysteiden epiteelin normaalin toiminnan kannalta. Pitkittyneissä hengitystiesairauksissa natriumkloridin (suolan) luonnollinen pitoisuus voi olla madaltunut keuhkoputken eritteessä.

· Suola tuhoaa bakteereja ja vähentää niiden kiinnittymistä hengitysteiden limakalvojen soluihin, jolloin tulehdus saattaa lievittyä.

Lyhyesti sanottuna: Suola puhdistaa limakalvoja ja parantaa niiden toimintakykyä. Hyväkuntoiset hengityselimet kestävät ylimääräisten pienhiukkasten aiheuttaman rasituksen paremmin ja tämä saattaa lievittää allergista astmaa ja allergista nuhaa.

Kun suolaa käytetään hengityselinten hoidossa, tärkeää on suolahiukkasten koko, sillä siitä riippuu kuinka paljon suolaa kulkeutuu hengityselimiin. Optimaalinen hiukkaskoko on 1 - 5 µm, joka mahdollistaa hiukkasten tunkeutumisen erikokoisiin keuhkoputkiin. Tällaista hiukkaskokoa edustaa Suolapiipussa ja suolahuoneissa käytettävä natriumkloridi-ilmaseos.

Kuivan suolan edut ja hyödyt hoidossa
Suolapiipusta (ja suolahuoneessa) hengitetään kuivaa suolaista ilmaa, joten vaikutus esim. erilaisiin nenähuuhtelu- ja höyryhengityslaitteisiin verrattuna on paitsi erilainen, myös tehokkaampi.

· Kuivan suola-ilmaseoksen hiukkaset kostuvat vasta hengitysteissä. Tällöin ne yhdistyvät ja kertyvät limakalvoille. Alun perin kuiva hiukkanen ei liukene niin nopeasti, vaan pääsee pidemmälle hengityselimiin. Kuivasta seoksesta tunkeutuu hengitysteihin 70 – 80 %, kosteasta vain 40 – 50 %.

· Kuivassa natriumkloridiseoksessa hiukkasissa on huomattava negatiivinen sähkövaraus, kun taas hengitysteiden limakalvoissa on heikko positiivinen varaus. Negatiivisten hiukkasten kiinnittyessä limakalvoille sähkövaraus neutralisoituu.

· Kuivan ilman käyttö vähentää hengitysteiden limakalvojen turvotusta, jota aiheutuu monille potilaille kosteissa hengitysolosuhteissa.

· Kun kuivaa ilma-suolaseosta hengitetään suun kautta sisään ja nenän kautta ulos, suolakiteitä kulkeutuu myös ylähengitysteihin.

Miksi Suolapiippu?
· Suolapiippu on kätevä ja edullinen tapa saada suolahoitoa myös kotioloissa, matkoilla; missä vain, milloin vain.

· Suolapiippu sopii lapsille ja aikuisille.

· Suolapiippua on helppo käyttää päivittäin esim. tv:tä katsellessa.

· Yliannostuksen vaaraa ei ole. Suolapiippua voi käyttää niin usein ja niin pitkään kuin itsestä hyvältä tuntuu.

· Vaikka kävisitkin suolahuonehoidoissa, Suolapiippu auttaa ylläpitämään ja tehostamaan hoidoista saatavaa apua.

Keraamisen Suolapiipun käyttöikä on keskimäärin 3 vuotta käytöstä riippuen.

Suolapiippu Lite on valmistettu muovista ja sen käyttöikä on keskimäärin 6 kk. Liteä suosittelemme kakkospiipuksi, kokeilijoille tai henkilöille, joiden on hankala käyttää keraamista piippua sen koon, painon tai herkän särkyvyyden takia.

Suolafantti vastaa käyttöominaisuuksiltaan täysin keraamista Suolapiippua. Muotoilu miellyttää erityisesti lapsia, miksei aikuisempaakin käyttäjää.

VINKIT:
Jos heräät öisin hengenahdistukseen tai yskimiseen, kannattaa kokeilla Suolapiipun käyttöä juuri ennen nukkumaanmenoa. Myös RoSalina -suolasumuttimesta voi olla apua: sitä voi pitää päällä koko yön ja hyvä paikka sille onkin sängyn vieressä.

Varsinkin rasitusastmasta kärsivien henkilöiden kannattaa käyttää Suolapiippua ennen liikuntasuoritusta.

Mikäli kärsit kuivista limakalvoista talvisin, Suolapiipusta saatat löytää avun myös tähän vaivaan.

Suolapiipun avulla voit lievittää myös tavallisen nuhan oireita.

HUOM!
Kun käytät Suolapiippua ensimmäisiä kertoja tai pidemmän tauon jälkeen, saatat saada yskänpuuskia ja nenä alkaa vuotaa, kun lima lähtee liikkeelle. Hoidon jälkeen limantulo voi olla runsastakin, mutta tilanne helpottuu muutaman käyttökerran jälkeen.

Suolahoitojen historiasta voit lukea lisää täältä: Suolahoidon historiaa

Aiheen tuotteita

Suolapiippu Lite

Suolapiippu Lite
24.00
◉ Heti varastosta
-17%

Suolapiippu Keraaminen

Suolapiippu Keraaminen
49.00
◉ Heti varastosta
-17%

Suolafantti lapsille

Suolafantti lapsille
49.00
◉ Heti varastosta
-17%

SinuCare® Nenäkannu

SinuCare® Nenäkannu
13.00
◉ Heti varastosta
-16%
»