Hunaja on yksi vanhimpia kauneudenhoidossa käytettyjä luonnontuotteita, eikä ihme. Se sitoo kosteutta, ravitsee, puhdistaa ja sisältää kaiken tämän lisäksi antioksidantteja, ravinteita, entsyymejä ja probiootteja. Erityisesti erilaisista sairauksista kärsivä iho hyötyy hunajasta. Helppokäyttöinen harsonaamio on siisti tapa saada hunajan hyödyt ihollesi ja kätevä ottaa vaikka matkalle mukaan.
Hunaja-naamio auttaa kosteuttamaan kuivaa ihoa. Se sisältää antioksidantteja ja on luonnostaan antibakteerinen. Sekaiholla se auttaa vähentämään kuivia alueita ja kirkastaa ihon väriä. Herkästi reagoiva iho rauhoittuu, punoitus ja tulehdus vähenevät.
Säännöllisesti käytettynä naamio auttaa ihoasi pysymään nuorekkaana ja raikkaana. Sopii kaikille ihotyypeille.
Rohtosammakonputki (Centella asiatica) on lääkeyrtti, jota on käytetty itämaisessa lääketieteessä jo satojen vuosien ajan. Tavallisimmin sitä on käytetty pienten ihovaurioiden ja ihottumien hoitoon. Rohtosammakonputki sisältää lukuisia ihoa rauhoittavia yhdisteitä ja antioksidantteja jotka lisäävät tutkitusti hyaluronihapon synteesiä ihossa, eli kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Rohtosammakonputki tunnetaan myös ihoa rauhoittavasta ja tulehdusta laskevasta vaikutuksestaan.
Rohtoverbena, ts. rautayrtti, (Verbena officinalis)on kasvi, jota on perinteisesti käytetty rohdoksena mm. rauhoittaviin ja tulehduksia lievittäviin tarkoituksiin. Se sopii myös herkälle ja ärtyneelle iholle. Rohtoverbenassa on flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja auttavat ehkäisemään ihon ennenaikaista ikääntymistä. Joidenkin tutkimusten mukaan verbena officinalis -uutteella on myös lievä antibakteerinen vaikutus.
Ultraviolettisäteily (UV) on näkymätöntä elektromagneettista säteilyä, joka on peräisin auringosta. Ultraviolettisäteiden aallonpituus vaihtelee. UVC-säteet ovat lyhyimpiä ja ne jäävät ilmakehään.
Etanaseerumin kerrotaan olevan erittäin tehokas ainesosa ihonhoidossa, joka pystyy parantamaan ihon kosteustasapainoa, vähentämään ryppyjä ja juonteita sekä korjaamaan ihovaurioita.
Kuten talvi, myös kesä asettaa omat haasteensa ihonhoidolle. Kesällä iho voi pääsääntöisesti hyvin. Ilma on kosteaa, joten kosteuttamista iho ei tunnu kaipaavan samalla tavalla kuin talvella.
Suomen talvessa ihonhoito on haastava laji: ulkona paukkuu pakkanen, lämmitetty sisäilma on kuivaa ja lämmönvaihtelut kuivattavat ihoa entisestään.